13. nedjelja kroz godinu

13. nedjelja kroz godinu

Na 13. nedjelju kroz godinu 26. lipnja 2016. godine svete mise su slavljene u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati.

Na svetoj misi u 11 sati prvo čitanje pročitala je Petra Knežević. Psalam je uz pomoć zbora odpjevala Lucija Orešković, a drugo čitanje pročitala je Josipa Mareković. Molitvu vjernika pročitali su poslužitelji oltara - ministranti.

Današnja misna čitanja bila su veoma bogata. Trebamo slijediti Isusa i ne okretati se natrag.

Isto tako je vrlo važno za naše biti kršćanin, za naše nasljedovanje Krista i ono drugo, a to je moći krenuti, otići.
- Treba jednom moći krenuti, a to znači: da bismo Isusa nasljedovali treba biti nezabrinut i spreman na rizik. Samo se u strahu pitati: smijem li to? Da li je dopušteno? Što bi se moglo dogoditi? To ne može biti Isusova misao - ako ozbiljno shvatimo današnje evanđelje.
- Treba moći krenuti - to znači da bismo Isusa nasljedovali, potreban je kritički pogled na naše navezanosti i ovisnosti, na ono što nas vezuje i čini neslobodnima. Orijentirati se potpuno na materijalne vrijednosti, vezati se uz karijeru i vlast, ili uspjeh, ili se oslanjati na odobravanje drugih ljudi, to ne može biti potpuno u Isusovu Duhu - ako ozbiljno uzmemo današnje evanđelje
- Treba moći krenuti - to konačno znači: da bi se slijedilo Isusa, potrebna je usmjerenost na budućnost, na mogućnosti koje još imamo u izgradnji kraljevstva Božjegaa. Tvrdokorno se vezati na prošlost, sve zadržavati što je nekoć bilo dobro i ispravno - to ne može biti u Isusovu Duhu ako ozbiljno shvatimo današnje evanđelje.
Treba moći krenuti neopterećen, slobodan i gledajući naprijed.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se