Sveta Zemlja: Betfaga, Maslinska gora, Mjesto Očenaša, Marijin grob, Getsemanski vrt, Ein Karin (3. dan)

Sveta Zemlja: Betfaga, Maslinska gora, Mjesto Očenaša, Marijin grob, Getsemanski vrt, Ein Karin (3. dan)

(30.6.2016.) Trećeg dana hodočašća put nas je vodio do Betfage. Betfaga je mjesto gdje je Isus boravio prije svečanog ulaska u Jeruzalem i mjesto na kojem je zajahao magarca. Samo mjesto nalazi se na padinama Maslinske gore.

Mjesto Očenaša se također nalazi na Maslinskoj gori. Na tom mjestu se vjeruje da je Isus izgovorio molitvu Očenaš. Smatra se da su i apostoli tu izrekli svoje Vjerovanje nakon silaska Duha Svetoga. Izvorni Očenaš kojega je Isus izgovorio nalazi se isklesan u kamenu i stavljen je na zid pokraj špilje u kojoj se to sve dogodilo dok su ostali prijevodi Očenaša na keramičkim pločicama na zidovima u i oko crkve.

Očenaš je ispisan na raznim jezicima, jezicima istoka i zapada, sjevera i juga. Jezici ljude uglavnom dijele, a ovdje imamo različite jezike koji nas sve ujedinjuju u molitvi.

Kako ne bi dan prošao bez svete mise, misa je slavljena u crkvi Gospodnjeg plača na Maslinskoj gori. Na tom je mjestu Isus plakao nad Jeruzalemom i sama crkva je u obliku suze. Svetu misu je predvodio preč. Luka Blažević.

Nakon svete mise posjetio se Getsemanski vrt u kojem se Isus krvavim znojem znojio kao i bazilika agonije. Radi se o crkvi koja je sagrađena na mjestu gdje je Isus bio u smrtnoj borbi i gdje se znojio krvavim znojem.

Nedaleko od Getsemanskog vrta nalazi se i crkva Marijinog groba od kuda ju je Isus uznio na nebo.

Popodne trećeg dana posjetio se još Ein Karin – rodno mjesto Ivana Krstitelja i mjesto pohoda BDM svojoj rođakinji Elizabeti.

Hodočašćenje trećeg dana završilo je u mjestu gdje je stanovao Ivan Krstitelj nedaleko od Ein Karina.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se