Sveta Zemlja: brdo Sion, crkva Marijina usnuća, dvorana Posljednje večere, crkva Petrovog zatajenja (4.dan)

Objavljeno   

Sveta Zemlja: brdo Sion, crkva Marijina usnuća, dvorana Posljednje večere, crkva Petrovog zatajenja (4.dan)

(1.7.2016.) Četvrti dan hodočašćenja proveli smo na brdu Sionu. Kako bi nam program ovog dana bio što lakši, odmah ujutro smo slavili svetu misu u samostanu gdje je živio i djelovao sveti Nikola Tavelić.

Sion je staro kanaansko ime za tvrđavu koju je David osvojio od Jebusejaca i nalazi se na brdu jugoistočno od Jeruzalema. Od Davida to mjesto zove se Davidov grad, a Sion simbolički označava cijeli grad.

Nakon slavlja euharistije program nas vodi do crkve Marijina usnuća. Za nju vjerujemo da je usnula u Gospodinu, a ne umrla. Nakon usnuća su ju premjestili u crkvu Marijina groba pokraj Getsemanskog vrta gdje je onda uzašla na nebo.

Ono što je bilo bitno nama je dvorana Posljednje večere gdje je ustanovljena euharstija i gdje je Duh Sveti sišao nad apostole na blagdan Pedesetnice ili Duhova.

Na samom brdu Sionu još se nalazi crkva Petrova zatajenja koju smo također posjetili. Prema kršćanskoj tradiciji Petrovo zatajenje Isusa dogodilo se upravo tamo. To je i mjesto prema mišljenju mnogih stručnjaka, Kajfine palače, gdje je Isus bio saslušavan prije svoje smrti.

Program ovog dana bio je malo ležerniji te je svatko imao popodne dio slobodnog vremena za šetnju i razgledavanje Jeruzalema.

Ovo je naime i naš zadnji dan boravka u Betlehemu te smo sljedeće dane bili smješteni u Nazaretu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se