16. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

16. nedjelja kroz godinu

16. nedjelje kroz godinu svete mise su slavljene u župnoj crkvi sv. Josipa u LIčkom Osiku u 9 i 11 sati i predvodio ih je župnik preč. Luka Blažević.

Današnje evanđelje nam donosi zgodu o Mariji, Marti i Isusu. Isus je njima u posjeti. Svaka od njih je zauzela svoj položaj. Marta poslužuje, a Marija sjedi do Isusovih nogu. Kad bi išli opisivati ove dvije sestre, one su u čistoj suprotnosti. Svaka se koncetrira na drugu stvar i zato se onda razlikuju u ponašanju. Marija je bila usmjerena na Isusove riječi, a Marta na posluživanje.

Malo kasnije u istom evanđelju čujemo Martino obračanje Isusu, ali Isus joj odgovorio: "Marto, Marto, za mnogo se brineš, a samo jedno je potrebno".

Marija je to sve odmah shvatila i zato sjela do Isusa i slušala Ga, a Marta to još nije shvatila jer treba još učiti. Kada Bog dolazi do nas, bilo u liku nekoga stranca ili u liku Isusa, tada ga trebamo prijateljski primiti. Kada ga primimo poput Marte ili Marije, ili Abrahama iz prvog čitanja ove nedjelje, tada mi nismo darivatelji, već primatelji. Trebamo biti otvoreni za one darove koje nam Bog želi darovati.

Slike su sa današnjih svetih misa u 9 i 11 sati.

 

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se