Proslava Gospe Snježne, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Objavljeno   

Proslava Gospe Snježne, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli proslavljen je 5. kolovoza blagdan Gospe Snježne kao i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Svetu misu u 9 sati predvodio je župnik Ličkog Osika i Široke Kule preč. Luka Blažević.

Nakon svete mise kod spomen obilježja pokraj crkve preč. Blažević predvodio je molitvu za sve stradale, nestale i poginule branitelje. Također su položeni vijenci i zapaljene svijeće

Obilježavanje Dana pobjede nastavilo se i na brdu Ljubovu nakon 10 sati.

Današnji je datum i blagdan, jedan od onih koji su neizbrisivo upisani u hrvatsku nacionalnu povijest. Sjećamo se onog dana kada je, nakon višegodišnje agresije zla i mržnje, veličanstveno obranjena Lijepa naša Domovina.

Bio je to, i ostao, dan pobjede, ponosa i slave. Za taj dugo očekivani, i duboko željkovani dan mnogi su na oltar Domovine prinijeli svoje živote, svoje zdravlje, svoje najmilije, a cijela Domovina pretrpjela je neizbrojive kulturne, intelektualne, duhovne i materijalne štete.

Taj dan pobjede, ponosa i slave zbio se na blagdan Majke Božje Gospe Snježne. Bio je to blagoslov neba na uporne i ustrajne molitve: i branitelja i naroda. Tolike su oči bile uprte u sveti znak Križa Kristova, podignutog na mnogim mjestima, a krunica o vratu branitelja, hrvatskih vitezova, i u rukama vjernog naroda postala je draga i neotuđiva svojina, sveti znak prepoznavanja vjere i nade i ljubavi, i budućnosti hrvatskoga naroda - poručio je župnik Blažević u svojoj propovijedi.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se