20. nedjelja kroz godinu - Krštenje Lucie Brtan

Objavljeno   

20. nedjelja kroz godinu - Krštenje Lucie Brtan

Na 20. nedjelju kroz godinu svete mise su slavljene u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati.

Na svetoj misi u 11 sati imali smo radost krštenja. Roditelji Mario i Tanja r. Bilobrk krstili su svoje prvo dijete i dali mu ime Lucia. Kumovi na krštenju bili su Božica i Miro Štrkalj. Čestitamo obitelji Brtan na daru života te neka se ne boje u budućnosti djece jer su djeca bogatstvo. Sam Isus je rekao svojim učenicima da neka puste malene k njemu. Malena Lucia inače je unuka od naše mežnjarice Ruže Bilobrk pa čestitamo njoj i njezinoj obitelji također na sakramentu Krštenja.

Čuli smo danas u evanđelju nešto što je rijetko za Isusa: "Oganj dođoh baciti na zemlju pa što hoću ako je već planuo! Ali krstom mi se krstiti i kakve li muke za me dok se to ne izvrši!..." Što nam dakle želi kazati današnje Evanđelje? Pozvani smo za jedan jasan stav vjere, na odluku srca za Boga. Vječna neodlučnost nije moguća, da će "mlakost" i neodlučnost, koja je već sasvim izgubila interes za Božju istinu, biti u Svetom pismu izričito prepoznata kao loša zabluda: "Znam tvoja djela: nisi ni studen, ni vruć. O da si studen ili vruć! Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta."

Budimo osvjedočeni, da mnogi ljudi očekuju od nas jasnu riječ i stvarnu orijentaciju u vjeri! Dajmo im svjedočanstvo naše vjerničke pripadnosti katoličkoj Crkvi i ne dopustimo da se kod prigodnog suprotstavljanja ili otvorenog neprijateljstva zbunimo u onome što smo spoznali kao riječ i pouku Božju i da moramo zastupati to po našo kršćanskoj oblikovanoj savijesti. Svijet treba naše ispovijedanje, samo tada smo sol zemlje i kvasac koji sve prožima i na taj način s Božjom milošću puno toga dobra pokreće.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se