Ora et labora - Mijenjamo krovište na župnom dvoru

Ora et labora - Mijenjamo krovište na župnom dvoru

Ovih dana počeli su radovi na župnom stanu sv. Josipa u Ličkom Osiku. Kako je prošle godine završen Pastoralni centar, župni stan se nije dirao zbog različitih situacija. Početkom mjeseca kolovoza skinula se stara građa krovišta zbog dotrajalosti i prokišnjavanja te se rodila ideja za potkrovljem kako bi Pastoralni centar i Župni stan bili u budućnosti jedna cjelina.

Radove na uređenju župnog stana obavlja građevinska tvrtka iz Brdovca pokraj Zaprešića Leovac građenje d.o.o.. Kako zdanje poprima svoju završnu figuru moći će se vidjeti na slikama.

Vlasnik firme Anđelko zna reći kako dogovara posao u odijelu, a kasnije kada ga se vidi kako radi sa svojim radnicima izaziva čuđenje. Tako se rado i u ovom projektu pridruži svojim radnicima u svim radovima. Vjerojatno je jedan od rijetkih gazda koji hoće raditi sa svojim radnicima. Tim svojim načinom rada sigurno je primjer svojim radnicima. Bogu hvala na tome!

Ovim projektom Pastoralni centar će dobiti još nekoliko soba koje će se koristiti za duhovne vježbe, seminare, tribine...

Ukoliko netko želi pripomoći ovom projektu, to može učiniti u župnom uredu ili na sljedeći način uplatiti na račun Župe:

IBAN: HR032340009-1100145366 (PBZ)
OIB župe: 36093029456

Mnogi znaju reći da župnik to radi sebi, što je ustvari krivo razmišljanje. Sve što se napravi ostaje župi sv. Josipa u Ličkom Osiku za buduće naraštaje i Gospićko-senjskoj biskupiji.

Svakome tko god pripomogne na bilo koji način ovom projektu zahvaljujemo, a dragi Bog će znati to obilno nagraditi, kao i sv. Josip, zaštitnik naše župe koji je i sam gradio kako bi Svetu obitelj mogao prehraniti.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se