21. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

21. nedjelja kroz godinu

21. kolovoza 2016. g., slavljena je 21. nedjelja kroz godinu koja je polako iza nas i donosi nam lijepo razmišljanje o evanđelju kako nije lako  grijehom dospijeti daleko. Pred nama je radni tjedan koji donosi uspone i padove i ne zaboravimo se utjeći Njemu koji svemu vlada i gospodara.

Svatko nosi svoj križ, ali grijesi su teret.

Sjećamo se svi u mladosti kako smo znali trgati latice cvijeća i govoriti: raj - pakao, ili (voli me, ne voli me)!

Međutim, mi živimo svojim životom i kako župne statistike prikazuju (nažalost), ima dosta onih koji se ne pomire s Gospodinom na koncu svojeg života kada ne mogu birati drugu laticu!

Ali kako tome pristupiti u pomoć?

Budimo svi zajedno kršćani koji ćemo svojim životima svjedočiti Krista raspetoga svakom ubogom, ali i svojim bližnjima, tj. svjedočiti koliko je važno spasenje svake duše da uđe u raj kroz ona uska vrata.

Svete mise na 21. nedjelju kroz godinu slavljene su u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati.

Prvo čitanje na misi u 11 sati pročitala je Josipa Mareković, zbor je odpjevao psalam, a drugo čitanje pročitala je Petra Knežević. Naši ministranti u ime svih vjernika pročitali su molitve vjernika.

Svetu misu u 9 sati pedvodio je vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac.

Kao što se može vidjeti na slici koja prikazuje župni dvor, radovi polako napreduju, a koliko ima sportskih duša duša prikazuje i slika kako se dolazi na svetu misu biciklom. U zdravom tijelu, zdravi duh!

Probudimo se i budimo svi aktivni članovi ove naše župe sv. Josipa!

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se