Proslavljen je Dan hrvatskih mučenika na Udbini

Objavljeno   

Proslavljen je Dan hrvatskih mučenika na Udbini

U subotu 27. kolovoza 2016. godine na Udbini je proslavljen Dan hrvatskih mučenika. Vjernici koji su stigli iz cijele Hrvatske zajedno su u vjeri molili za sebe i svoje bližnje kao i za krv mučenika koja je prolita na hrvatskom tlu.

Svečanu koncelebriranu misu u 11 sati predvodio je vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan u suslavlju s ostalim hrvatskim biskupima i brojnim svečenicima.

Na početku misnog slavlja sve okupljene pozdravio je naš biskup mons. Zdenko Križić i progovorio o svetištu kao mjestu zajedništva i molitve. To je mjesto povijesti koje je postalo simbol našeg stradanja i mučeništva.

Biskup Bogdan je u svojoj homiliji svima približio primjer mučeništva te što ono donosi za Katoličku Crkvu, a pogotovo za nas ovdje koji smo se okupili da molimo za sve hrvatske mučenike. Mučenička krv je sjeme nas kršćana koja donosi obilan plod. Budimo zato vjerodostojni kršćani koji poštujemo svoje mučenike i živimo to svoje kršćanstvo po uzoru Isusu Kristu.

Nakon popričesne molitve idejni začetnik svetišta CHM biskup u miru mons. Mile Bogović zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovom projektu od samih početaka. Prof. Ante Bežen je predao nakon toga predvoditelju misnog slavlja na dar knjigu "Crkva hrvatskih mučenika - od ideje do ostvarenja". Knjigu je također dobio i sadašnji šibenski biskup mons. Tomislav Rogić koji je do nedavno bio čuvar svetišta i župnik na Udbini.

Samoj proslavi prethodila je trodnevnica koju je predvodio župnik iz Nina, a na sam dan u 9 sati krenula je pobožnost Križnog puta s Krbavskog polja.

U popodnevnim satima svi okupljeni su mogli poslušati duhovne i domoljubne pjesme u izvedbi klape iz Šibenika.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se