22. nedjelja kroz godinu - Krštena je Mia Špoljarić

Objavljeno   

22. nedjelja kroz godinu - Krštena je Mia Špoljarić

28. kolovoza 2016. godine na 22. nedjelju kroz godinu svete mise su slavljene u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati.

Na svetoj misi u 11 sati imali smo radost krštenja. Krštena je malena Mia Špoljarić. Mia je kći Josipa i Mice rođ. Tomac. Kumovi na krštenju bili su Mihaela i Mate Pleša. Čestitamo obitelji Špoljarić na sakramentu krštenja.

Današnja liturgija i evanđelje nam najviše govori o poniznosti. Koliko smo ponizni u svojim životima i djelima? Koliko je važna ta Božja krjepost za naš kršćanski život. Trebamo željeti biti maleni. Tko ne želi u našem društvu biti velik, ne želi napredovati, ne želi iskazivati moć i biti bogat, toga će ljudi držati za budalu ili za bolesnog tipa. A u Svetom pismu stoji jasno i nedvosmisleno: biti malen je prvi uvjet za ulazak u kraljevstvo nebesko. Tko želi ući u kraljevstvo nebesko, treba biti malen, ne smije postavljati nikakve nepravedne zahtjeve, jer tko se uzvisi, taj će biti ponižen. Tko pred Bogom traži svoja prava, tom kraljevstvo Božje izostaje. Maleni koji se smatraju nedostojnima, mogu ući u slavu nebesku.
I tko svoje ponašanje temelji na nadi da će mu biti uzvraćeno – to bi moglo biti premalo. Naša nesebičnost treba ići do ljubavi prema neprijatelju gdje ne postoji nikakvo uzvraćanje, ni naplata. Tada će naša plaća biti velika, a mi ćemo biti sinovi Svevišnjega.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se