Svetkovina sv. Josipa

Objavljeno   

19.03.2013. u našoj župi proslavljena je svetkovina sv. Josipa, zaštitnika naše župe. Svete mise u 11:00 i 17:00 sati predvodio je vlč. Ciril Ćus u zajedništvu sa domaćim župnikom vlč. Lukom Blaževićem te svećenicima iz Gospićkog dekanata.

Svima je približio sv. Josipa tj. njegov život. Josip je bio Davidov potomak kraljevskog roda te je po njemu i Isus bio Davidov potomak. Radio je kao siromašni tesar iz Nazareta i u njegovoj je blizini Isus proveo svoje djetinjstvo i mladost, živeći jednostavnim radničkim životom. Uz svoj tesarski rad, Josip je bio i vjernik. Molio je i čitao Sveto pismo, pristao je vršiti volju Božju i da Bog po njegovu životu čini svoja djela. Josip je bio toliko spreman Bogu vjerovati, da nije sumnjao ni onda kada mu je Bog govorio u snovima.

Drugim riječima, Josip je bio dobro upućen u Božje govore. Bio je pobožan čovjek, znao je ići pravim putem. Imao je plemenitu dušu, primio je Mariju i Isusa pod svoj krov, pratio ih kroz život i branio, prehranjivao ih je radom svojih ruku. Po duši je bio pravednik, tj. svetac, po dostojanstvu Marijin suprug, muž nebeske kraljice, a po zanimanju othranitelj Isusa, Sina Božjega. Bio je skroman, ponizan, šutljiv, nikada se nije uzdizao ili hvalisao pred ljudima. Stoga s radošću budimo i mi takvi, utecimo se sv. Josipu jer će nam on rado priskočiti u pomoć u bilo kakvom problemu, a napose u obiteljskim i materijalnim problemima.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se