U našoj župi obilježena je Katehetska nedjelja

Objavljeno   

U našoj župi obilježena je Katehetska nedjelja

U nedjelju 18. rujna 2016. godine u našoj župi sv. Josipa na svetoj misi u 11 sati obilježena je Katehetska nedjelja. Kako je škola započela 5. rujna blagoslovom i molitvom župnika danas su djeca došla za sebe moliti na svetoj misi da ova školska godina bude što uspješnija.

Katehetska nedjelja će se u ostalim župama naše Biskupije obilježavati sljedeće nedjelje. Mi smo prebacili na ovu nedjelju jer sljedeću nedjelju slavimo 200 godina župe sv. Mateja ap. u Širokoj Kuli.

Na svetoj misi prvo čitanje pročitala je Josipa Mareković, psalam je odpjevao zbor, a drugo čitanje pročitala je vjeroučiteljica Marija Milinković Marković. Nakon propovijedi molitvu vjernika u ime učitelja pročitala je Andrijana Piasevoli Klarić, a u ime učenika Matea Knežević.

Možda najzanimljiviji dio na svetoj misi bio je prinos darova. Tu su djeca pod vodstvom vjeroučiteljice prinijela darove: atlas, bojice, bilježnice, torbu, sat i križ.

Ove nedjelje župnik je pohvalio Paulu Ružićku. Ona je učenica 8. razreda i počela je animirati sviranjem pjevanje na svetoj misi već treću nedjelju. Pošto je Marina Marković krenula u srednju školu, Bog je providio da pjevanje na misi ne bude suhoparno pa Pauli čestitamo na odvažnosti za sviranjem na svetoj misi. Nakon župnikove zahvale, cijela je crkva zapljeskala Pauli. Vjerujemo da će i dalje težiti tome da bude što bolja u sviranju orgulja, jer je svakom kršćaninu cilj postići što bolje rezultate.

U Isusovim očima upravitelj iz današnjeg evanđelja je varalica, ali vidio je Isus s kakvom jasnoćom je ovaj uvidio svoju situaciju i u nepoštenom ponašanju nešto što može biti uzor. Bili su to: ovaj jasan pogled i odluka da nešto učini i zato ga je pohvalio: «Djeca ovoga svijeta pametnija su od djece svjetla.» Ovime je Isus pokazao svoju želju da oni koji žele ući u Kraljevstvo moraju svoju situaciju jasno shvatiti i isto tako odlučno postupati. Jer tko želi ubuduće živjeti, mora danas snositi odgovornost.

Usporedba iz evanđelja nam postavlja pitanje: da li mi imamo jasne poglede i odlučnost da idemo putem vjere. Tko sluša propovijedanje Isusovo, uočit će da Isus uvijek govori volji ljudi i ispituje kako je odlučna. Isus nas potiče na odlučnost u vjeri. Gdje čovjek sluša riječ Božju i odlučno po njoj živi, tu mu se otvara put k spasenju. Dobiva novi pogled i živi u novome svijetu.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se