Proslavljen je sv. Matej ap. - Počelo obilježavanje 200 godina župe sv. Mateja u Širokoj Kuli

Proslavljen je sv. Matej ap. -  Počelo obilježavanje 200 godina župe sv. Mateja u Širokoj Kuli

U srijedu 21. rujna 2016. proslavljen je župni patron Široke Kule, sveti Matej. Ovim danom je počela i proslava obilježavanja 200 godina postojanja župe.

Naime, 1816. g. župa sv. Mateja postala je zasebna župa pošto se odvojila od župe sv. Josipa u Ličkom Osiku te je ovo prigoda ovih dana da se proslavi obljetnica.

Svetu misu na dan patrona predvodio je don Nikola Tokić, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Biogradu na moru u koncelebraciji s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem i župnikom iz Perušića vlč. Josipom Štefančićem.

Svoju propovijed počeo je sa obljetnicom 200 godina postojanja župe, ali kako je već on prije dolazio u ove krajeve znao je što treba reći. (u ove krajeve dolazio je isto za vrijeme vlč. Alojza Kukeca).

Slavimo sv. Mateja, zaštitnika župe Široke Kule. Čovjeku je trebala jedna riječ da krene za Isusom i da shvati poruku. A kako je nama u društvu? Sv. Matej je bio carinik i sve pustio. Napisao je i evanđelje i  21 puta ponavlja iste stvari u svome evanđelju. A pouka svemu tome je da se svako od nas zamisli na evanđelje, da se zapitamo gdje je Isus rođen i zbog koga.

Prihvatimo sv. Mateja u svom životu kao vjernog sugovornika na putu svoga spasenja!

U ovih par dana koji su pred nama rado se odazovimo u Široku Kulu da proslavimo svi zajedno ovaj veliki jubilej!

 

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se