3. dan trodnevnice i Prva smotra KUDOVA u Širokoj Kuli

Objavljeno   

3. dan trodnevnice i Prva smotra KUDOVA u Širokoj Kuli

U subotu 24. rujna 2016. Godine u župi sv. Mateja u Širokoj Kuli slavljena je sveta misa trećeg dana trodnevnice u 18 sati koju je predvodio vlč. Darko Rac u suslavlju s domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem.

Moglo se vidjeti na svetoj misi mnoštvo narodnih nošnji jer je nakon mise u Širokoj Kuli kod područne škole održana 1. Smotra kudova u Širokoj Kuli.

Gledajući ono što je bilo pripremljeno, vjerujemo da će u Širokoj Kuli biti još smotra folklora.

Vlč. Rac u svojoj propovijedi govorio je o Lazaru te kako on svima nama treba biti primjer i uzor kršćanskog života. Mi sigurno u svojem životu ponekad doživljavamo i suočavamo se s nepravdama. Tako je bilo i s Lazarom. Život mu je bio težak, ali je na kraju svoga života dobio zasluženu nagradu na nebesima za razliku od bogataša bez imena koji je završio u paklu.

Na kraju misnog slavlja u znak zahvalnosti, župnik Luka Blažević poklonio je predvoditelju trodnevnice župni list Providnost i knjigu o 200 godina župe sv. Mateja u Širokoj Kuli. Na osobno iznenađenje za poklon vlč. Rac je dobio i ličku kapu s natpisom Široka Kula.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se