27. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

27. nedjelja kroz godinu

Na 27. nedjelju kroz godinu 2. listopada 2016. godine svete mise su slavljene u 9 sati u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli i u 11 sati u Ličkom Osiku.

Svetu misu u Širokoj Kuli u 9 sati predvodio je vlč. Vinko Međugorac koji je ove godine na ispomoći u župi Gospić. Župnu misu u 11 sati u Ličkom Osiku predvodio je kancelar biskupije vlč. Marinko Miličević.

Današnja liturgija govori nam o vjeri. Dakako: katkad je teško vjerovati. Ako mi nekoj osobi vjerujemo, prije toga imamo očito znanje o toj osobi; ona nam se čini vjerodostojnom. Kako je to kod Boga? Ako  stvarno  samome Bogu vjerujemo, tada ne idemo u zabludu, jer je on sam istina i život, i on nas ne može i neće razočarati ako ga tražimo. Svakako trebamo dovoljnu sigurnost, znati, da stvarno poklanjamo vjeru riječi Božjoj, a ne bilo kakvom ljudskom  pričanju ili bajci. Stoga vjera u Boga pretpostavlja ispit vjerodostojnosti vjerničkoga svjedočenja. To znači, ako netko tvrdi, da mu je Bog govorio, tada mora vjerodostojnost toga čovjeka biti ispitana, inače bismo bili lakovjerni, i morali bismo svakome vjerovati  koji za sebe tvrdi da je poslan od Boga.

Stoga, nemojmo se previše uobraziti. Mi smo beskorisne sluge. Učinismo što smo bili dužni učiniti. Vjerujmo Bogu. Njemu zahvaljujmo za sve. I ne zaboravimo, tada je naša vjera jača. Tada raste povjerenje u Boga. Hvala Bogu, da smijemo vjerovati i da dajemo radosno svjedočanstvo nade koja nas ispunja, da i drugi ljudi nađu vjeru u Isusa Krista, Otkupitelja!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se