Misijska nedjelja - 30. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

Misijska nedjelja - 30. nedjelja kroz godinu

Crkva je 23. listopada proslavila Misijsku nedjelju. Misijska nedjelja uvijek se obilježava treću nedjelju u mjesecu listopadu i pogotovo ove nedjelje moli se za sve misionare koji su razasuti po cijelom svijetu navješćujući evanđelje našega Gospodina Isusa Krista.

Molimo za sve misionare i misije u cijelom svijetu!

Svete mise su u našoj župi slavljene u 9 i 11 sati i predvodio ih je župnik Luka Blažević.

Današnje evanđelje nam u sredinu svega stavlja poniznost te koliko je ona zastupljena u našim životima. U evanđelju smo to mogli vidjeti na primjeru farizeja i carinika. Evanđelje i njegova poruka ne zastarijevaju, nego su uvijek ponovo suvremeni. Kao što prošlo-nedjeljna prispodoba „kako valja svagda moliti i nikad ne sustati“, nije bila ispričana samo Isusovim suvremenicima, nego i svima nama, tako ni ovo-nedjeljno Isusovo obraćanje „nekima koji se pouzdavahu u sebe da su pravednici, a druge podcjenjivahu“, nije upućeno samo ljudima onog vremena, nego također nama danas. Važno je ovo shvatiti jer nam samo tako evanđelje može biti poticaj da pred Bogom u svakodnevnoj molitvi zauzmemo ispravan stav, koji je jedina garancija da ćemo u svojim molitvama pred Bogom biti uslišani.

Prvo čitanje na svetoj misi u 11 sati pročitala je Ana Karić dok je psalam odpjevao zbor. Drugo čitanje je pročitala Petra Knežević, a molitvu vjernika su pročitali naši ministranti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se