31. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

31. nedjelja kroz godinu

Trideset i prvom nedjeljom kroz godinu polako završavamo mjesec listopad ili Marijin mjesec. Svete mise u Ličkom Osiku slavljene su u 9 i 11 sati.

Današnje evanđelje nam donosi susret Isusa i Zakeja. Znamo svi kakav je Zakej bio. Bio je carinik i varao je kao i krao ljude i zbog toga nije bio voljen od svoga naroda. Kako je bio niska rasta, a čuo je da Isus dolazi u Jerihon, htio je svom silom vidjeti ga. Zato se popeo na smokvu. Čim ga je Isus ugledao, odmah mu je rekao da siđe. To je bila jedna novost kod Zakeja. Do tada tko mu še god obraćao, taj ga je i osuđivao zbog djela koje je radio. 

Dva pogleda su se srela i to je bilo dovoljno za obraćenje uz samo nekoliko riječi kasnije. Budimo i mi poput Zakeja u svojim životima spremni pogledati Isusa na svojem putu. Isus nam je put pokazao i dao nam nadu, zato ju ne smijemo zanemariti.

 

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se