Nemojmo zaboravit Noć vjestica

Objavljeno   

Nemojmo zaboravit Noć vjestica

Nemojte zaboraviti najveći hrvatski katolički blagdan - NOĆ VJEŠTICA - koji se slavi još od kralja Tomislava, a kralj Dmitar Zvonimir je to proširio na sva područja gdje žive Hrvati.......nemojte zaboraviti naše drevne običaje i našu kulturu!

Dakle, u ponedjeljak navečer maskirajte se u neko strašilo ili grdosiju (po mogućnosti u vješticu, vampira ili zombija) i također i svoju djecu obucite u isto odijelo (mali zombiji su tako simpatični!) obavezno izdubite svoje tikve (tj. bundeve - da ne bi netko krivo shvatio) i obavezno ih stavite na prozor ili balkon - to će biti najljepši spomen našim pokojnima!
Također (obavezno) pogledajte neki horor film (po mogućnosti sa zombijima, ako ste obučeni u zombije) sa svojom djecom kako bi im snovi bili ugodni!
Kad vas klinci upitaju: "zašto to sve radimo?"recite im: "To je dio naše hrvatske katoličke tradicije i kulture koja je započela "odvajkada" - za to su se naši preci borili, ali su nam to Amerikanci ukrali i sada nam to prodaju kao svoje!"
Nemojte slučajno dopustiti da se u vašoj obitelji tih dana pogleda koji film o nekom svecu ili blaženiku! nemojte dopustiti da se u vašoj obitelji tih dana moli za vaše pokojne, da se ode na svetu misu ili da se posjete grobovi vaših najmilijih! - jer bi to bila potpuna izdaja onoga za što su se naši preci borili!!!
NE DOPUSTIMO DA NAM UKRADU NAŠ HRVATSKI KATOLIČKI IDENTITET I NAŠE OBIČAJE, VEĆ IH VJERNO ČUVAJMO I OBDRŽAVAJMO! (unaprijed se ispričavam onima koji nisu razumijeli ironiju!)

Na blagdan Svih svetih slavimo sve svece Katoličke Crkve koji su upisani u našem kalendaru, ali postoje i oni čija se imena ne znaju, a sada nas čuvaju i zagovaraju na nebu. Svi sveti je tako blagdan koji je odmah po važnosti iza Uskrsa, Božića, Tijelova i Velike Gospe. Trebamo i moramo slaviti proslavljenu Crkvu na nebu kako bi i nama moglo biti lakše na zemlji. Svi sveti, molite za nas, i pomozite nam u našim zemaljskim nevoljama!

 

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se