Župni zborovi Gospićkog dekanata u Gospiću su proslavili svoju nebesku zaštitnicu sv. Ceciliju

Objavljeno   

Župni zborovi Gospićkog dekanata u Gospiću su proslavili svoju nebesku zaštitnicu sv. Ceciliju

U utorak 22. studenog 2016. godine na svetkovinu sv. Cecilije, zaštitnice liturgijskog pjevanja u Gospiću je održan susret župnih zborova Gospićkog dekanata.

Susret je započeo upjevavanjem u dvorani Caritasa gdje su svi zboraši uvježbali pjesme koje su svi zajedno pjevali na svetoj misi u 18 sati.  Lijepo je bilo čuti to zajedništvo glasova u prepunoj katedrali kasnije.

Svečanu svetu misu u 18 sati u gospićkoj katedrali predvodio je biskup u miru mons. Mile Bogović u zajedništvu sa prisutnim župnicima i svećenicima gospićkog dekanata. Svima prisutnima približio je primjer života sv. Cecilije koja je umrla mučeničkom smrću i čestitao okupljenima njihov dan.

Nakon svete mise predstavili su se zborovi pjesmama sljedećim redom:

  1. Udruženi župni zbor Trnovca i Smiljana
  2. Župni zbor župe sv. Josipa Lički Osik
  3. Župni zbor iz Bilaja
  4. Župni zbor iz Perušića
  5. Župni zbor iz Široke Kule
  6. Katedralni ili župni zbor iz Gospića

Kroz program predstavljanja zborova vodio je vjeroučitelj Franje Puškarić.

Na opće zadovoljstvo, na predstavljanje zborova došao je i naš biskup mons. Zdenko Križić. U svom obraćanju zborašima istaknuo je radost zbog ovog okupljanja, ali želju i nadu da sljedeće godine katedrala bude još punija jer imati čast uzveličavati misno slavlje je nešto uzvišeno.

Kako ovaj susret ne bi odmah završio, susret se nastavio u restoranu Maki uz veselo druženje i pjesmu.

Mons. Mile Čančar, gospićki župnik i rektor katedrale rekao je kako je ovo već treća godina okupljanja zborova ovog dekanata te vjeruje da je ovo već otišlo u tradiciju te da će se ovakva okupljanja nastaviti sljedećih godina.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se