2. nedjelja došašća - Predstavljanje kandidata za krizmu - Biranje Pastoralnog župnog vijeća

Objavljeno   

2. nedjelja došašća - Predstavljanje kandidata za krizmu - Biranje Pastoralnog župnog vijeća

U nedjelju 4. prosinca na 2. nedjelju došašća sveta misa je slavljena u 9 sati u Širokoj Kuli, a u 11 sati u Ličkom Osiku.

Nakon svake mise, i u župi sv. Mateja u Širokoj Kuli i u Ličkom Osiku birano je novo Župno pastoralno vijeće jer je prošlom istekao petogodišnji mandat. Kako su izbori trebali biti održani na 3. nedjelju došašća, a to je ujedno i nedjelja Caritasa, ŽPV je birano danas nakon misa.

Na kraju mise u 11 sati predstavljeni su učenici osmih razreda iz Ličkog Osika tj. kandidati za sakrament sv. Potvrde. Na dar su od župnika dobili Novi zavjet koji će im sigurno pomoći u daljnjoj njihovoj pripremi za sakramente.

U središtu liturgijske riječi danas je bio Ivan Krstitelj. Za njega se može reći da je posljednji prorok Starog zavjeta i jedini koji je navijestio da će doći naš Spasitelj.

"Pripravite put Gospodinu", tako glasi proročki poziv u današnjim čitanjima. Time se ne misli na vanjske priprave za blagdan Božića, nego još više, ovdje se radi o osobnom obraćenju Bogu, koji želi biti rođen u srcu svakoga čovjeka. Pripraviti mu put u našem svijetu može značiti: naći vremena za čitanje Biblije i molitvu, nekoga posjetiti i osjetiti ga kao čovjeka, tražiti pomirenje i stvarati atmosferu mira. Nekada je Ivan Krstitelj išao po zemlji i naviještao dolazak Sina Božjega, danas smo mi pozvani pripravljati mu put.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se