Za đakona je zaređen Pero Jurčević

Objavljeno   

Za đakona je zaređen Pero Jurčević

U subotu 3. prosinca 2016. g. u 11 sati u župnoj crkvi sv. Nikole u Cvitoviću gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić podijelio je đakonat Peri Jurčeviću. Oko g. Pere okupili su se svećenici, bogoslovi i narod. Na početku su gđa Raužan i Paulić pozdravile Peru i dale mu buket cvijeća.

Biskup je upitao je li ređenik dostojan primiti sv. red na što je mons. Marinko Miličević odgovorio da jest. Nakon zazivanja svih svetih – kroz to vrijeme đakon je ležao prostrt na podu – biskup je položio ruke na ređenika i uvrstio ga u red đakona. Na misi je narod pljeskom pozdravio novog đakona koji se pridružio na oltaru biskupu i svećenicima.

Na misi je pričešćivao narod. Naime, đakoni mogu pričešćivati, voditi pogrebe, nositi pričest bolesnicima, krstiti. Ne mogu slaviti misu, ispovijedati. Na kraju mise novozaređeni đakon zahvalio je majci, rodbini i onima koji su mu pomagali, dakako na prvom mjestu Bogu i biskupu. Nakon mise narod se zadržao oko crkve. Domaćice su napekle kolača, našlo se i rakije. Zaigralo je i kolo. Narod se veselio sa svojim novim đakonom, svećenicima i biskupom.

Gospićko-senjsko biskupija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se