3. nedjelja došašća - Nedjelja Caritasa

Objavljeno   

3. nedjelja došašća - Nedjelja Caritasa

Na treću nedjelju došašća svete mise u župi sv. Josipa slavljene su u 9 i 11 sati. Obje svete mise predvodio je vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac jer je naš župnik slavio svetu misu u gospićkoj katedrali sa ocem biskupom Zdenkom Križićem povodom nedjelje Caritasa .

Danas možemo reći da smo točno na polovici došašća pošto smo upalili treću svijeću. Božić je blizu, a jesmo li mi toga svjesni?

Liturgija dana donosi nam evanđelje o Ivanu Krstitelju koji je zatočen u zatvoru i šalje svoje učenike k Isusu da ga pitaju je li on taj koji ima doći. Jesi li ti onaj koji ima doći, upitali su Isusa Ivanovi učenici. Nisu nam točno poznati Ivanovi razlozi zašto je Isusu poslao svoje učenike. Ne znamo zašto je poslao svoje učenike k Isusu. Ne prepire se s njima, ali zbog vlastitog ili njihovog dobra, želi razjašnjenje istine pa ih šalje k Isusu. Mi međutim znamo što je Ivan učinio. Ivan je tražitelj odgovora i istine. Znao je gdje će naći odgovore; vjerovao je u poštenje i istinitost Isusovih odgovora. To nam mnogo govori o ovoj dvojici rođaka.

U ove dane pred nama imat ćemo se priliku izmiriti s Gospodinom u sakramentu Sv. ispovijedi. Nemojmo to propustit jer je to jedan od preduvjeta kako čistim srcem dočekati rođenje našeg Spasitelja.

Današnju treću svijeću u crkvi je upalila Leonarda Lukes, prvo čitanje pročitala je Petra Knežević, a drugo čitanje pročitala je Josipa Mareković. Psalam je odpjevao zbor, a molitvu vjernika su pročitali naši ministranti.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se