Svečanim misnim slavljem u Gospiću obilježena je Nedjelja Caritasa

Objavljeno   

Svečanim misnim slavljem u Gospiću obilježena je Nedjelja Caritasa

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je na treću nedjelju došašća 11. prosinca svečano misno slavlje u gospićkoj katedrali. Treće nedjelje došašća uvijek se obilježava Nedjelja Caritasa. U koncelebraciji su također suslavili  župnik i dekan gospićki mons. Mile Čančar, ravnatelj biskupijskog Caritasa preč. Luka Blažević i vlč. Mišel Grgurić, biskupov tajnik.

Ravnatelj Caritasa pozdravio je na početku sve dobročinitelje Caritasa čiji se tjedan obilježava pod motom „Gospodin ostaje vjeran dovijeka" najavivši da će se i ove godine pomoći deset obitelji iz svih dijelova biskupije s raznim nedaćama s kojima se danas suosjećamo.


„Kršćanstvo bez Caritasa nije kršćanstvo", istaknuo je na početku biskup Križić istaknuvši da su siromasi bili prvi kojima je Isus naviještao riječi Božje, a posvećeno im je prvo blaženstvo. Isus je apostole učio davati i razvijati zauzetost za siromašne. Govoreći o siromaštvu, nije u pitanju samo materijalno davanje, već da ono što se daje, daje se od srca. A ako se i nema, to nije sramota. Vaša pobožnost je ono najvrijednije što donosite sa sobom u Crkvu. Caritas ne čini samo materijalno davanje već potrebitom podariti vremena, riječi, osmijeha ili oprosta. Ne bojte se, neka se po nama ostvari proročanstvo Izaije, budite jaki i ne bojte se, zaključio je biskup Križić.


Na kraju mise biskup Križić je iz ruku tajnice Caritasa Kate Matanić i ravnatelja preč. Luke Blaževića podijelio novčane priloge za 10 najpotrebitijih obitelji iz svih dijelova biskupije. Riječ je najčešće obiteljima s više djece koje su zadesili problemi bolesti, neimaštine ili gubitka pojedinog roditelja. Ove godine darove su dobile obitelj Tomislava i Tatjane Klarić iz Gračaca, Zorana i Katarine Mitrović iz Prozora, Ante Pavičića iz Lukova Šugarja, Ivice i Ljubice Balenović iz Klanca, Denisa i Gabrijele Degoricija iz Otočca, Josipa i Tatjane Tomljenović iz Slunja, Željhka i Mirele Šop iz Gospića, Darka i Dragane Jeremić iz Korenice, Zorice Tokić iz Ogulina i Danijela i Božice Marinić iz Kompolja.

IKA

Hvala gospođi Luciji Starčević na fotografijama.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se