4. nedjelja došašća

Objavljeno   

4. nedjelja došašća

U nedjelju 18. prosinca 2016. godine na 4. nedjelju došašća svete mise su slavljene u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati.

Danas se zapalila zadnja četvrta svijeća na adventskom vijencu što prikazuje da je Božić blizu pa se trebamo onda za njega lijepo spremiti kroz svetu ispovijed i ostale mogućnosti koje nam Crkva nudi.

Kao što su Marija i Josip imali jedinstvenu zadaću i poziv u božanskom planu spasenja, također smo i mi uključeni sasvim osobno u otkupiteljsko Božje djelo. I nama su u vjeri povjerene nebeske tajne. Božja riječ nam je darovana, i treba u našem srcu postati tijelo, tako da budemo sve više oblikovani na sliku našega otkupitelja Isusa Krista. Dajmo se oblikovati po Mariji, majci Sina Božjega! Ona  je sposobna oblikovati naš život na sliku Božju, tako da slava Božjeg djeteta počne blistati i sjati u našem životu.

Samo malo dana je do svetkovine Božića. Došašće je vrijeme milosti, i mi molimo i  zazivamo zagovor Majke Božje Marije i svetoga Josipa.  Molimo i pjevamo: Dođi, o dođi, Emanuele. Za tobom čezne Izrael! U našem siromaštvu čekamo i mi i gledamo nadajući se tebi. Raduj se, raduj se, raduj se o Izraele, uskoro dolazi, uskoro dolazi Emanuel. Amen.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se