Marija Bogorodica - Nova godina

Objavljeno   

Marija Bogorodica - Nova godina

Jedan mudar čovjek jednom je zapisao: „Neka mi Bog dadne: spremnost, da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti; hrabrost, da promijenim stvari koje mogu mijenjati; i neka mi dadne mudrost, da jedno od drugoga dobro razlikujem.“

Nova godina je nova prilika koju Bog nudi ljudima da učine život na zemlji boljim, ljepšim i zanimljivijim. Dana nam je još jedna prilika koja se nikad više neće ponovit, moramo to dobro iskoristit. Najbolje je poći s Bogom i njegovim blagoslovom. Ne znači da neću imati poteškoća nego, što je još važnije, da neću ovu priliku prokockati ili izgubiti, dapače nastojat ću je maksimalno iskoristit.

Na Novu godinu Crkva slavi svetkovinu Marije Bogorodice. Vjernička zajednica pozvana je da gleda u Svetu Bogorodicu Mariju, da shvati kako treba živjeti vjernost daru koji nam je Otac dao u Kristu. Kao Marija i mi moramo živjeti svoju vjernost i svetost Bogu, ne tražeći svoju slavu, da nas drugi hvale, da budemo odijeljeni od drugih, nego da živimo svoju vjernost Kristu u svagdanjem životu, u susretu s ljudima; da ne tražimo društvo prolaznih ljudskih veličina, već one malene, potrebne ljubavi i topline.

I mi moramo poput Marije „pohranjivati događaje i prebirati ih u svom srcu,“ što znači razmatrati i produbljivati svoju vjeru i živjeti, da budemo kao i Marija bogati u Bogu, te svjedočiti svoju vjernost i ljubav prema Bogu i prema bližnjemu u svijetu punom mržnje, osvete, nevjere, laži, nasilja. Gledati nam je u Božje ruke, odatle nam uvijek dolazi pomoć. Jer samo je jedan Stvoritelj neba i zemlje, i samo taj jedan ima vlast nad svim našim neprijateljima.

Zakoračite hrabro u novu godinu. Ne dopustite da vas vrijeme gazi, nego ispunjajte vrijeme svojim darovima, te ga oslobađajte od ropstva i straha, a sebe ispunjajte slobodom i budnošću. Važno je načiniti prvi korak, slijedeći će biti lakši. Važno je vidjeti što hoćeš od svoga života i danas odlučiti ići tim smjerom.

Što Vam želimo u Novoj godini: Da imate zdravlja, da imate sreće, da se ostvare želje i manje i veće, da zračite vedrinom, a odbacite tugu, da liniju života imate dugu, da vam se snovi ostvare na javi, da lijepe misli imate u glavi, da vam drage osobe budu dio sna, i da vam sve u novoj godini počinje sa DA!

Sretna Nova godina svakom srcu, svakoj obitelji i cijelom zajedništvu!

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se