3. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

3. nedjelja kroz godinu

U nedjelju 22. siječnja 2017. godine na 3. nedjelju kroz godinu svete mise su slavljene u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati. Svete mise je predvodio župnik preč. Luka Blažević.

Evanđelje ove nedjelje u prvi plan stavlja Isusa kako odlazi na Genezaretsko jezero ili Galilejsko more i tamo traži svoje prve učenike. Odmah čim im je prišao, puštaju svoje mreže, barke, svoje roditelje i kreću za njim. Možemo se zapitati kako je Isus izabrao za svoju službu jednostavne ljude!? Ali u tome je cijela stvar. Jednostavni ribari započeli su Božje djelo uz Isusa koje i danas traje. Iz prvih učenika kasnije su izrasli apostoli koji su vodili prvu crkvu.

Budimo mi poput prvih učenika i poput svetog Ivana Pavla II. koji su ostavili sve i krenuli za njim. O putu sv. pape Ivana Pavla II. puno govori i njegova autorska pjesma koju rado znamo pjevati u nekim liturgijskim slavljima:

Prvo čitanje na svetoj misi u 11 sati pročitala je Vesna Nikšić, psalam je solirala uz pratnju zbora Lucija Orešković, a drugo čitanje pročitala je Tamara Lukes. Molitvu vjernika su pročitali u ime cijele župne zajednice naši ministranti.

Neka je svima blagoslovljena i radosna ova nedjelja, a svima koji rade blagoslovljen radni i djeci školski tjedan.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se