4. nedjelja kroz godinu

Objavljeno   

4. nedjelja kroz godinu

U nedjelju 29. siječnja 2017. na 4. nedjelju kroz godinu svete mise su slavljene u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 i 11 sati.

Svetu misu u 9 sati predvodio je vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac, a sv. misu u 11 sati župnik preč. Luka Blažević.

Današnja čitanja nam u središte stavlja Isusov govor na gori ili govor o blaženstvima.

Najprije pada u oči da svako počinje s usklikom 'blaženi'. Time Isus hoće reći da blaženstva koja on želi od Boga ljudima darovati nisu darovi za budućnost.

Njegove želje za srećom su upućene nama, danas i ovdje, iako ćemo to ostvariti u njegovom ispunjenom Tijelu onda kad budemo konačno i zauvijek kod Boga. Biti konačno i zauvijek kod Boga je naša najveća sreća. A da je ova potpuna sreća sastavni i bitni dio kršćanskog života, opažamo sada, na putu prema tamo gdje ćemo imati sve, u punini. Sada imamo samo predokus.

Ovome dodajmo i to da riječ 'blaženi' u grčkom jeziku, ima značenje koje je vlastito samo bogovima, što opet znači da su blaženstva koja nam Isus obećava i daje Božja blaženstva. Tako je kršćanima obećano, jednom, živjeti u punini Božjih blaženstava.

Blaženstva iz propovijedi na gori  nas potiču da otkrijemo Boga u svakodnevnom životu te da tim jednostavnim naćinom života i živimo.

Prvo čitanje na svetoj misi u 11 sati pročitala je Josipa Mareković, drugo čitanje Petra Knežević, a molitvu vjernika su pročitali naši ministranti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se