Svijećnica

Objavljeno   

Svijećnica

Na blagdan Prikazanja Gospodinovog u hramu ili kako mi volimo ovaj dan zvati Svijećnica, slavljena je sveta misa u 18 sati u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

Blagdanom se slavi događaj iz Isusova djetinjstva, kada su, prema Mojsijevu Zakonu, Josip i Marija donijeli Isusa u Hram u Jeruzalemu, da ga, kao prvorođenca, obredno prikažu Bogu.

Na početku misnog slavlja blagoslovljene su svijeće koje su vjernici sa sobom donijeli i ponijeli svojim kućama.

Odvažimo se stoga mi svi i primimo Svijetlo svijeta iz Marijina naručja, te ga čuvajmo kao dragocjenost koja razgoni tmine ovog svijeta. Dopustimo mu da nam obasja i zapali dušu, kao što je učinio sa starcem Šimunom i proročicom Anom te slavimo Boga poradi njegovog dolaska u naš život. Primimo ga potom u naručje i iznesimo ga iz Hrama služeći mu kao svijećnjak i svjetionik s kojeg će obasjati sve one oko nas, kako bi ovaj svijet postao kraljevstvo njegove svjetlosti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se