Obilježen je Dan života

Objavljeno   

Obilježen je Dan života

Povodom Dana života koji se obilježava prve nedjelje u mjesecu veljači (05.02.) djelatnice Caritasa Gospićko-senjske biskupije Kata Matanić i Katarina Horvatović Pavičić posjetile su rodilišta u općoj bolnici Gospić i Ogulin.

Babinjače ili (rodilje) kojih je u OB Gospić bilo 6 i 2 trudnice, a u Općoj bolnici u Ogulinu bila je 1 babinjača i 1 trudnica, darovali smo sa novčanim iznosom od =500,00 kn te prigodnim darovima (voće, sok, keksi), a trudnice smo darovali  prigodnim darom (voće, sok, keksi).

Svako je dijete za roditelje osoba i dar. Prema tome, od prvog trena svog postojanja, to biće zahtijeva u svojoj cjelokupnosti bezuvjetno poštovanje i ljubav koje dugujemo ljudskom biću – čovjeku.

Svakog čovjeka vrednujemo kao osobu i volimo takvoga kakav jest - bez obzira na njegovo fizičko ili mentalno zdravstveno stanje i bez obzira na njegove osobine. Kada je ljubav roditelja glavna pokretačka snaga koja podržava i usmjeruje čitav odgojni napor, tada obogaćuje djecu blagošću i dobrotom, a te se vrednote onda prelijevaju na njihovu okolinu.

Jedno od značajnih otkrića moderne psihijatrijske znanosti jest da ljubav zaštićuje i obnavlja um pa tako i engleski psiholog Vickers navodi da ljubiti predstavlja čovjekovu životnu potrebu. Svaki čovjek mora odabrati put ostvarenja u svojoj čovječnosti ili se odlučuje za život bez smisla i ispunjenja te se tako u svoj ljudskosti degradira. Ljubav je otvaranje, raspoloživost, davanje drugome i za drugoga. Svaki egoizam, kojim se čovjek opredjeljuje za svoje uskogrudne interese, krnji i onesposobljuje čovjeka u najdubljim segmentima njegova bitka.

Kata Matanić

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se