Osma nedjeja kroz godinu

Objavljeno   

Osma nedjeja kroz godinu

U nedjelju 26. veljače svete mise su slavljene u 9 i 11 sati u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

Na misi u 11 sati svoje dijete su krstili obitelj Marka Dasovića iz Vukšića. Čestitamo im na prinovi i radosti krštenja.

"Zar život nije vredniji od jela i tijelo od odijela?", kaže Isus. Prema tome, život u čijem centru stoji briga ispunjena strahom, izabrao je krivi centar. "Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati." Tomu Bogu vrijedi dati prostor da on oduzme prostor brizi ispunjenoj strahom. Isus ne traži od nas da ništa ne činimo.  Gledajte, zapažajte i iz toga zaključite. Gledajte ptice i vidite: one posjeduju dan, sa svakim danom nešto novo i nisu opsjednute bogatstvom. One katkad lete zrakom  po dvije, kao da bi taj suživot bio dovoljan za smisao života. Donose u kljunu ono što im paše, i čini se da znaju, da su bogato zaslužile obilje prirode. One žive u sadašnjosti, jer im je očigledno dovoljan dnevni kruh. To je kao da bi mogle živjeti od ljepote, bez straha pred smrću.

Radi se dakle o tome, da život shvatimo kao dar. Koliko god bismo se htjeli brinuti, životu ne možemo nadodati jedan sat. Stoga Isus pod pojmom bezbrižnosti misli na onu mirnoću, koja se useljava u mjesto  gdje je stupila volja Božja, na kojem se činilo, da je na djelu samo čovjekova volja. To bi bilo nešto kao bezbrižnost povjerenja; tada ne moramo dopustiti da nas žderu naše brige, nego smijemo znati da nas drže.

Možda bismo mogli završiti naše razmišljanje s jednom molitvom:

"Tvoje riječi Gospodine, ne razrješuju moje brige.

Tvoja prisutnost Gospodine, ne dopušta da iščeznu moji strahovi.

Ali, usred mojih nevolja ti mi nudiš život koji nadilazi moje vlastito srce,

život, koji valjda  pobjeđuje moje bezdane. Amen."

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se