Druga korizmena nedjelja

Objavljeno   

Druga korizmena nedjelja

U nedjelju 12. ožujka svete mise su slavljene u župi sv. Josipa u 9 i sati.

Današnje evanđelje stavlja pred nas Isusa i njegove učenike na brdu Taboru. Isus se preobrazio i mogli su ga vidjeti u svoj njegovoj slavi.

I tako, nakon jedinstvenog doživljaja na brdu, trojica apostola: Petar, Ivan i Jakov nose u srcima duboko iskustvo Gospodinova preobraženja. Oni su doživjeli nešto neobično, nesvakidašnje, što još ne mogu razumjeti. Boje se, da to nekome saopće i šute o tome. Tek kad je Isus umro na križu i uskrsnuo od mrtvih, postaju svjesni, kako su oni unaprijed pripremljeni po Božjoj milosti za ove događaje.

Čuvajmo zahvalno  i mi u našim srcima sve dobre časove našega života. Neka nam Bog daruje puno utjehe, da budemo ojačani za vrijeme kušnje, križa i patnje. Teški časovi će doći, ali tko je svoje srce utemeljio u vjeri u Boga, ne treba se ništa bojati. U pravo vrijeme Gospodin Bog će sve na dobro  okrenuti, izvršiti  i primiti nas u slavu nebesku.

Na svetoj misi u 11 sati prvo čitanje pročitala je Petra Knežević, psalam je odpjevao zbor, a drugo čitanje pročitao je Tomislav Ratković. Molitvu vjernika pročitali su naši ministranti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se