Četvrta korizmena nedjelja

Objavljeno   

Četvrta korizmena nedjelja

Četvrte korizmene nedjelje 26. ožujka svete mise u 9 i 11 sati slavljene su u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku i predvodio ih je župnik preč. Luka Blažević.

Današnje evanđelje nam donosi slijepog čovjeka kojeg je Isus ozdravio u subotu. Odmah na početku mise, u uvodu, župnik je pozvao djecu da zažmire da vide kako je to biti u mraku. I umjesto da su se svi radovali s ovim čovjekom jer je progledao, farizeji su bili bijesni, zavidni, a možda čak i nevjerni.

Ta sljepoća koju su imali farizeji imamo i mi danas. Pravimo se da poštujemo zakone, a od toga ništa. Ni vjere ni ničega. Jedino žive običaji.

Ozdravljenje sljepca pokazuje svima nama da je dobro nadati se Božjem djelovanju. Bog je veći nego što to mi možemo sebi predstaviti.

Prvo čitanje na svetoj misi u 11 sati pročitala je Petra Knežević, a psalam je odpjevao zbor. Drugo čitanje pročitala je Josipa Mareković, a molitvu vjernika naši ministranti.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se