Sakrament Potvrde primilo je 30 krizmanika

Objavljeno   

Sakrament Potvrde primilo je 30 krizmanika

Na blagdan sv. Josipa radnika u našoj župi bilo je svečano. Na svečanoj koncelebriranoj misi u 11 sati biskup mons. Zdenko Križić podijelio je sakrament svete Potvrde tridesetorici krizmanika.

U koncelebraciji su također suslavili župnik preč. Luka Blažević, vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac, dekan i župnik gospićki mons. Mile Čančar, vlč. Darko Rac iz Srijema i biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić.

Na početku misnog slavlja župnik je pozdravio biskupa Zdenka, a krizmanici Karla Ergotić i Antonio puljić predali su mu cvijeće u znak dobrodošlice.

Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je u ime krizmanika Josipa Mareković, a drugo čitanje u ime roditelja Leonarda Ružička. Molitvu vjernika su pročitali naši krizmanici.

U svojoj propovijedi biskup Križić svima je približio sv. Josipa radnika kao uzor obitelji. Krizmanicima je posebno uputio riječ da darove Duha Svetoga koje će primiti usade u svoje srce te da ih žive u svojim životima. Pozvao je također roditelje da mole za svoju djecu te to pokazuju svojim primjerom.

Na kraju svete mise u ime svih krizmanika biskupu je zahvalila krizmanica Martina Romac.

Svim krizmanicima čestitamo na sakramentu Potvrde!

Foto: Lucija Starčević

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se