Dan žrtava Široke Kule

Objavljeno   

13. listopada 2013. u Širokoj Kuli polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća koje su zapalili članovi obitelji ubijenih ispred spomen obilježja žrtvama Široke Kule te svetom misom sjetili smo se svi zajedno tih trenutaka iz prošlosti kada je 40 nedužnih ljudi podnijelo žrtvu za našu domovinu.

Na svetoj misi su prisustvovali i predstavnici Ličko-senjske županije, predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik dr. Darko Milinović i župan Milan Kolić.

U ime Grada Gospića žrtvama su se poklonili gradonačelnik Petar Krmpotić, u pratnji zamjenika Ivana Biljana i Marte Grgurić.

Svetu misu je predvodio vojni i policijski kapelan u Gospiću vlč. Ivan Blaževac u suslavlju sa domaćim župnikom vlč. Lukom Blaževićem.

Vlč. Ivan Blaževac se osvrnuo na današnje stanje u državi gdje je sve postalo trulo i gdje sve više pati jadni i nedužni narod. Time je vlč. Ivan približio evanđelje svima te istaknuo "gubu" našeg vremena gdje se svi trebamo držati zajedno i pomoći jedni drugima u nevolji.

Na kraju svete mise domaći župnik je istaknuo važnost mjeseca listopada koji je Marijin mjesec te je pozvao i mlade i stare da se pridruže molitvom krunice svakog dana barem kroz ovaj mjesec jer je Marija ona koja je uvijek uz nas.

Nakon završnog blagoslova, mnoštvo vjernika uputilo se prema jami Golubnjača pomoliti se za sve nevine žrtve koje su bile bacane u nju.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se