Prisjetili smo se žrtava Široke Kule i okolnih mjesta

Prisjetili smo se žrtava Široke Kule i okolnih mjesta

U utorak 13. listopada sjetili smo se svih žrtava Široke Kule i okolnih mjesta komemoracijom i svetom misom. Prošlo je već 29 godina kada su nedužni Kuljani ubijeni od četničke ruke. Za njih desetoro se još uvijek ne zna gdje se nalaze posmrtni ostaci. Vjerujemo da će dragi Bog pokazati put i osvijetliti istinu.

Komemoracija je počela u 16,45 sati kod spomenika svim žrtvama pokraj crkve sv. Mateja. Obitelji, udruge i predstavnici vlasti su položili vijence i zapalili svijeće.

Župnik preč. Luka Blažević predvodio je prigodnu molitvu.

Vrhunac svega bilo je euharistijsko slavlje u 17,00 sati koje je slavljeno za sve žrtve, tj. za naše kuljske mučenike. Svetu koncelebriranu misu predvodio je vlč. Pero Zeba iz Rijeke u suslavlju sa svojim rođenim bratom vlč. Stipom Zebom i domaćim župnikom preč. Lukom Blaževićem.

Propovjednik Zeba je na početku propovijedi naglasio da je ovoj komemoraciji pristupio i ljudski i svećenički. Nije mogao ostati ravnodušan. Još uvijek vidimo zabrinuta lica, poglede, ali vlč. Pero je krenuo približiti našeg Učitelja Isusa Krista koji sve liječi i daje nam snagu. U ovom predvorju života trebamo se otvoriti srcu božanske istine kako bi pobijedili hedonizam ovoga svijeta u kojem se nalazimo. To govori Široka Kula. Mučenici se nisu bojali kada su grmili topovi jer se život i duša ne može uništiti. Treba krenuti sa putem ljubavi, putem svjetla i ostaviti tamu iza sebe jer je to predokus našeg života. Sveti otac Franjo govori da se trebamo otvoriti životu, prihvatiti druge jer smo svi mi braća i sestre jednoga Oca. Iza sebe trebamo također ostaviti požudu tijela i oholost života.

U ovom vrtu života, u ovoj komemoraciji smrti trebamo se opredijeliti za život! Neka vas Duh Sveti nadahne i tko ima uši neka čuje, poručio je dragi propovjednik Pero.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se