Biskup mons. Zdenko Križić pastirski je pohodio naše župe

Objavljeno   

Biskup mons. Zdenko Križić pastirski je pohodio naše župe

U četvrtak 25. veljače naše župe je u sklopu pastirskog pohoda pohodio biskup mons. Zdenko Križić.

Pastirski pohod obavlja se svake pete godine. 

U jutarnjim satima biskup Križić zajedno s župnikom preč. Lukom Blaževićem je obišao i pregledao stanje crkava te se pomolio na našim grobljima. Svoj pohod je počeo u župi sv. Mateja u Širokoj Kuli. Prvo je pohodio groblje te je nakon toga obišao crkvu sv. Mateja. Putem do Ličkog Osika obišla se kapela sv. Mihovila u Vukšiću te nakon toga crkva sv. Marka u Budaku.

Obišavši groblje posebno je molio za sve mrtve koji počivaju na groblju te se posebno pomolio na grobu popa Frana Biničkog. Nakon osičkog groblja posjetio je crkvu Duha Svetoga u Mušaluku kao i osičku crkvu. 

Poslije provjeravanja stanja crkava biskup je pregledao i potpisao župne knjige te obavio razgovor sa župnikom.

Vrhunac svega bilo je euharistijsko slavlje u 18,00 sati koje je predvodio otac biskup u koncelebraciji sa župnikom preč. Blaževićem. Na svetoj misi župljani su molili za biskupa, a biskup je prikazao misu za sve žive i mrtve župljane. U svojoj propovijedi je potaknuo vjernike na snagu vjere koju svatko od nas treba imati u sebi.

Na kraju svete mise župnik Luka Blažević zahvalio se biskupu na pastirskom pohodu i na tome što je cijeli dan proveo u našim župama. Kako znamo da biskupija ima velike projekte, od gradnje svećeničkog doma i gradnje samostana sestara karmelićanki u Gospiću župnik Luka Blažević biskupu je predao simboličnu pomoć od 10 000 kuna u ime naših župa.

Po završteku svete mise biskup se još susreo sa Župnim pastoralnim i ekonomskim vijećima župa te se u ugodnom razgovoru dotaklo raznih tema na planu aktivnosti biskupije i naših župa.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se