Biskup mons. Zdenko Križić podijelio sakrament potvrde

Objavljeno   

Biskup mons. Zdenko Križić podijelio sakrament potvrde

Sakrament potvrde u našoj župi na svetoj misi u 11 sati na blagdan sv. Josipa radnika podijelio je biskup mons. Zdenko Križić. Sakrament potvrde ili krizme primilo je petnaestero djece osmog razreda.

U koncelebraciji uz biskupa mons. Zdenka Križića i župnika preč. Luke Blaževića suslavili su: preč. Mišel grgurić (kancelar i tajnik biskupa), vlč. Mile Šajfar (župnik u Perušiću), vlč.  Zlatko Sušić  i vlč. Mario Vazgeč (župnik u Gospiću).

Na početku svete mise župnik preč. Luka pozdravio je oca biskupa u ime krizmanika, roditelja i kumova, a krizmanice Martina Devčić i Valentina Tomić su biskupu predale cvijeće u znak dobrodošlice.

Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je krizmanica Antonija Novačić, psalam je otpjevala sa zborom Marina Marković (orguljašica), a drugo čitanje pročitala je Roberta Pešava. Sveto Evanđelje navijestio je vlč. Mario Vazgeč, a molitvu vjernika pročitao je vjeroučitelj Tomislav Klarić.

Biskup mons. Zdenko Križić se u svojoj propovijedi osvrnuo na očinsku ulogu sv. Josipa jer njegov blagdan danas i slavimo. Bio je drvodjelja, radnik. Sudeći po tome što se Isus rodio u štalici sigurno nije imao većih mogučnosti da plati bolji smještaj. Ali, nije se on za to previše brinuo jer ga je vodio dobri Bog. Nakon Isusovog rođenja opet je morao uzeti Mariju i Josipa i boraviti u izgnanstvu u Egiptu. Nije bilo lako, ali ga vodila Božja providnost. Dragi roditelji, pogotovo očevi, preuzmite brigu o svojoj djeci poput sv. Josipa. Budite im oslonac, snaga i zaštita u svakodnevnom životu i vodite ih k Isusu - poručio je otac biskup u svojoj propovijedi.

Sakrament potvrde danas su primili:

1. Martina Devčić
2. Mateo Drašković
3. Domagoj Fadljević
4. Antonija Holjevac
5. Marin Janžić
6. Iva Karić
7. Matea Milković
8. Antonija Novačić
9. Josipa Potnar
10. Anamarija Radoš
11. Helena Šaban
12. Kristijan Šop
13. Matej Štimac
14. Nikola Štimac
15. Valentina Tomić

Krizmanicima i njihovim obiteljima kao i kumovima čestitamo na sakramentu potvrde i darovima Duha Svetoga koje su primili! 

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se