Našu župu su posjetili bogoslovi naše biskupije

Objavljeno   

Našu župu su posjetili bogoslovi naše biskupije

U utorak 20. srpnja našu župu su posjetili bogoslovi naše biskupije. 

Oni se svake godine okupljaju te obilaze jedan dekanat. Tako su ovih dana u gospićkom dekanatu i upoznaju se sa životom župa na tom području. Bogoslove na ljetovanju vodi kancelar biskupije preč. Mišel Grgurić. 

Došavši u našu župu posjetili su crkve i kapele koje se nalaze na teritoriju župa kojima upravlja župnik preč Luka Blažević. 

Posjetili su crkvu sv. Mateja u Širokoj Kuli, crkvu Duha Svetoga u Mušaluku, kapelu sv. Mihovila u Vukšiću, kapelu sv. Marka u Budaku te se pomolili na grobu popa Frana Biničkog. Obilazeći sva sakralna zdanja župnik preč. Luka bogoslove je upoznao sa povijesti nastanka crkva i kapela te same obnove pojedinih nakon Domovinskog rata.  Vrhunac svega je bilo misno slavlje u crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku koje je predvodio kancelar biskupije i biskupov tajnik preč. Mišel Grgurić u suslavlju s župnikom Blaževićem.

Na kraju misnog slavlja župnik Luka zahvalio se gostima na dolasku i svima poklonio knjigu Povijest župa Lički Osik i Široka Kula kako bi ono sve što su vidjeli tijekom dana mogli dublje spoznati i pročitati tijekom ovih ljetnih mjeseci kada su slobodni od fakultetskih obaveza te se nalaze kod svojih obitelji.

Molimo svi zajedno za njih te da ustraju u svećeničkom zvanju!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se