Dvadeset i šesta nedjelja kroz godinu - Matijevo u Širokoj Kuli

Objavljeno   

Dvadeset i šesta nedjelja kroz godinu - Matijevo u Širokoj Kuli

U nedjelju 26. rujna svetom misom u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli završena je proslava Matijeva. Euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je vlč. Darko Bručić Pavuk (župnik župe sv. Luke u zagrebačkom naselju Travno) u suslavlju s župnikom preč. Lukom Blaževićem.

Misno slavlje je još slavljeno u župnoj crkvi sv. Josipa u Ličkom Osiku u 9 sati, a misno slavlje predvodio je vlč. Dragutin Goričanec (duhovnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i voditelj udruge Job koja se brine o pastoralnoj skrbi za invalide). Oba predvoditelja euharistijskih slavlja ovog vikenda su se nalazili na duhovnoj obnovi u našem Pastoralnom centru. Duhovnu obnovu predvodio je vlč. Dragutin mješovitom pjevačkom zboru župe sv. Luke. Hvala im što su izabrali naš Pastoralni centar za duhovnu obnovu.

Prvo čitanje na svetoj misi čitala je Andrijana Piasevoli Klarić, a drugo čitanje Vesna Nikšić. Psalam je pjevala Lucija Orešković dok je za orguljama bila Jelena Torić. Molitvu vjernika pročitali su ministranti Luka Findrik i Petra Rukavina.

U svojoj propovijedi vlč. Darko je svima približio sv. Mateja. Sv. Matej u ono vrijeme nije bio omiljen među društvom, bio je carinik, možda potkupljiv, itd... Ali ipak, susreo je Isusa koji ga je okrenuo na pravi put. Farizeji su tu mrmljali kako Isus može blagovati u Matejevoj kući sa ostalim grešnicima....

Isus nikoga ne isključuje, svakome On daje šansu da se popravi i da se obrati. Možemo proučavati Matijevo evanđelje. On je pisao svojim židovima, ali također u prispodobama kojim je govorio Isus.

Budimo zato poput sv. Mateja i na svojim životnim putevima imajmo obzira prema gladnima, odbačenima, golima i svima onima na marginali društva. Jer ako takvima pružamo svoju pomoć svakodnevno, sigurno ćemo zadobiti kraljevstvo nebesko.

Na kraju euharistijskog slavlja župnik preč. Luka zahvalio je predvoditelju misnog slavlja te pročitao župne obavijesti za ovaj tjedan. Također je župnoj zajednici predstavljen novi broj župnog lista Providnost kojeg su vjernici mogli nabaviti i odnijeti svojim kućama.

Sveti Mateju, moli za nas!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se