Duhovne vježbe vjeroučitelja naše biskupije

Objavljeno   

Duhovne vježbe vjeroučitelja naše biskupije

Naša župa i naš Pastoralni centar ovog vikenda bila je domaćin vjeroučiteljima naše biskupije.

Vjeroučitelji Gospićko-senjske biskupije održali su 22. listopada u Pastoralnom centru župe Sv. Josipa u Ličkom Osiku stručno vijeće pod vodstvom vjeroučiteljice Ivone Rendulić. Voditeljica je nakon molitvenog početka predstavila radionicu „GIK“, potom „Vodič za planiranje i pripremanje nastave vjeronauka“. Primjere dobre prakse predstavila je, uz Ivonu, vjeroučiteljica Mirjana Car Stojković i rad u digitalnom alatu izložio je vjeroučitelj Željko Mucić. Slijedila je živa rasprava s primjerima.

Nakon stručnog vijeća vjeroučiteljice i vjeroučitelji laici nastavili su duhovne vježbe koje je predvodio voditelj vlč. Goran Antunović, na temu:   „UZVIŠENOST POZIVA VJEROUČITELJA“

Nakon Zaziva Duha Svetoga voditelj je održao uvodno predavanje te pozvao vjeroučitelje da budu autentični, da svoje poslanje odrađuju i žive oslanjajući se na Isusa i da svoje vjeroučenike vole onom ljubavlju kojom Krist ljubi svoju Crkvu. Molite za njih, jer kad nekog stavite u molitvu ne gledate ga svojim očima nego Božjim.

      Drugog dana slijedila su razmatranja o dobrim karakteristikama vjeroučitelja: svjestan zadaće koja mu je povjerena, skroman, ponizan, entuzijast, radostan, dobar prijatelj, sposoban osluškivati i slušati druge.

      Završno nedjeljno razmatranje: „Duhovnost vjeroučitelja, duhovnost svakodnevice: koliko smo u Božjoj blizini? Isus je rekao: „I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.“ (Mt 28,20).  U vjeroučenicima pokrenuti ono  pozitivno i dobro. Svetost je u tome da smo radosni. Imamo priliku ostvarivati Kraljevstvo Božje. Ne budite vjeroučitelji koji misle na sebe, nego Kristovi vjeroučitelji. Dozvolite da vam Bog posvećuje svaki dan!

       Obradovao nas je susret s našim biskupom mons. Zdenkom Križićem koji nas je ohrabrio u zajedničkom razgovoru, a potom je predvodio euharistijsko slavlje u 11 sati na kome smo sudjelovali sa župljanima Ličkog Osika. Koncelebrirao je kancelar i tajnik preč. Mišel Grgurić, domaći župnik preč. Luka Blažević, voditelj duhovnih vježbi vlč. Goran Antunović. Župnom zboru pridružio se i zbor pjevača vjeroučitelja.

          Nakon sv. mise slijedilo je fotografiranje, zajednički objed i odlazak u svakodnevicu s jednim bogatim radosnim duhovnim Božjim darom koji će svaka vjeroučiteljica i vjeroučitelj dijeliti svojim vjeroučenicima, ali i svojoj obitelji..

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se