Počinje došašće - advent

Objavljeno   

Počinje došašće - advent

Došašće je jedno od najljepših razdoblja u godini, vrijeme pripravka za dolazak Spasitelja, vrijeme kada se spušta mir u naše duše, vrijeme dragih zornica, adventskih pjesama, molitve i posta....

To je također vrijeme radosnog iščekivanja, a ujedno i vrijeme koje nam je darovano da okajemo svoje grijehe i da činimo djela pokore kako bismo Spasitelja dočekali u miru i radosti.

Iskreno svima želimo neka ovo vrijeme došašća bude za svakoga od nas vrijeme mira, radosti, zdravlja da svi ponizno očistimo štalice svoje duše i svoga srca kako bi se u njima rodio Mali Isus.

 

10 stvari o Došašću

1.- “Advent” je latinska riječ koja znači “dolazak”.

2.- Došašće je liturgijsko vrijeme sastoji se od četiri tjedna prije Božića kao vrijeme pripreme za rođenje Gospodina.

3.- L ‘ Advent je kao liturgijske boje ljubičasta, što znači pokajanje i obraćenje, u ovom slučaju puna nade za skori dolazak Gospodina.

4.- Došašće je povlašteno razdoblje za kršćane, jer su se pitali zapamtiti prošlost, živjeti sadašnjost i pripremiti za budućnost.

5.- Advent je sjećanje otajstva milosti rođenja Isusa Krista. To je sjećanje utjelovljenja. Ona podsjeća čuda koja Bog čini u korist muškaraca. To je sjećanje na prvi dolazak Gospodina. Advent živi povijest.

6.- Došašće je poziv živjeti sadašnjost našeg predanog kršćanskog života i doživjeti i svjedočiti prisutnost Isusa Krista među nama, s nama, za nas. Došašće nas poziva da živimo zauvijek budan, hodajući putovima Gospodnjim u pravdi i ljubavi. Advent je utjelovljena prisutnost kršćanina, da svaki put kada činimo dobro opet čini trenutnu inkarnaciju i rođenje Isusa Krista.

7.- Advent priprema i predviđa budućnost. To je poziv da se pripremi drugi i završni dolazak Isusa Krista, već u “veličanstvo slave.” Hoće li doći kao Gospodina i Suca. Došašće nas proglasiti vjeru u svojoj slavnoj dolazi i pomaže nam pripremiti za nju. Advent je budući život, je Kraljevstvo je eshatologija.

8.- Advent je vrijeme za preispitivanje života u svjetlu života Isusa Krista, svjetlu biblijskih obećanja i mesijansko. Advent je vrijeme za samoispitivanje nastavio, kaje i zahvalna.

9.- Advent je projekcija novog života, u tijeku pretvorbe, što će nova nebesa i zemlja nova, koja se može postići samo s naporom naš – moj i svaka osoba -. svaki dan.

10.- Advent je vrijeme Marije iz Nazareta da se nada da je on povjerio Božjoj Riječi, koja je otišla živjeti za njega i na koji je procvjetao i ugledao svjetlo Spasitelja svijeta.

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se