Preminuo je svećenik vlč. Ivica Miloš

Objavljeno   

Preminuo je svećenik vlč. Ivica Miloš

U Općoj bolnici u Karlovcu od posljedica izazvanih zarazom koronavirusa preminuo je 29. studenoga svećenik Gospićko-senjske biskupije vlč. Ivica Miloš.

Vlč. Ivica Miloš rođen je 28. travnja 1975. godine u Bugojnu (BiH) u župi Sv. Ilije proroka u Kandiji od oca Frane i majke Milke r. Vidović. Iz rodne župe je za vrijeme rata prognan te se sa svojom obitelji nastanio u Korenici. Za svećenika Gospićko-senjske biskupije zaređen je 28. lipnja 2001. godine u ogulinskoj župnoj crkvi Sv. Križa. Nakon svećeničkog ređenja imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Križa u Ogulinu. Godine 2002. imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Senju gdje ostaje do 2005. godine kada je imenovan župnikom župa Cvitović i Lađevac. Dana 18. srpnja 2006. razriješen je službe župnika župa Cvitović i Lađevac te je imenovan župnikom župa Klanac, Aleksinica i Donje Pazarište. Odlukom Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije od 23. rujna 2008. imenovan je povjerenikom za misije Gospićko-senjske biskupije i tu službu vrši sve do 9. svibnja 2017. godine. Dana 1. srpnja 2019. razriješen je službe župnika župa Klanac, Pazarište i Aleksinica te je imenovan župnikom župe Sv. Jurja, mč. u Zagorju i excurrendo upraviteljem župe Presvetog Trojstva u Modrušu gdje ostaje sve do svoje smrti.

 O mjestu, datumu i satu ukopa obavijestit ćemo vas naknadno.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna svjetlila mu. Počivao u miru Božjem!

 

GSB

 

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se