Đakonsko ređenje

Objavljeno   

Na prvu nedjelju došašća u gospićkoj katedrali Navještenja BDM održano je đakonsko ređenje Ivice Tolle. Uz zareditelja Gospićko-senjskog biskupa mons. dr. Milu Bogovića koncelebrirali su župnik i dekan gospićki mons. Mile Čančar i kancelar biskupije vlč. Marinko Miličević. Uz brojni vjernički puk glazbom je misu animirao katedralni zbor uz orguljsku pratnju bogoslova Josipa Šimatovića.

Uvodeći Ivicu Tollu u službu đakona zareditelj biskup Bogović mu je čestitao na iskoraku prema službi navjestitelja evanđelja koji će znati izreći pravu riječ narodu kao i izraelski proroci. Posebno u današnje vrijeme kada bruje mnoge zavodničke riječi i kada treba prepoznati zadatak i bdjeti dok se spava. Treba vidjeti kako narod živi i što mu treba raditi te poput dobrog pastira sve svoje sposobnosti uključiti u dobro naroda. Tko spava nije za navještaj Božje riječi. Ređenik iako nije u cvatu mladosti, cijeli je život nenametljivo preko vjeronauka mladima prenosio znanja i umijeća, kao iskreni vjernik bez problematičnih stavova. Vrlina rada s djecom i mladima pomoći će mu da postigne cjelovit pogled na život. Hvala mu što se javio u Gospićko-senjsku biskupiju gdje je nasušna potreba za svećenicima, zaključio je biskup Bogović, te zahvalio roditeljima na ispravnom odgoju Ivice kao i njegovoj župi Otok kod Vinkovaca.

Ivica Tolla djeluje u biskupiji godinu dana kao vjeroučitelj U Osnovnoj Školi dr. Franje Tuđmana na Ličkom Osiku i na tajničkim poslovima u ordinarijatu nakon što je došao s mjesta vjeroučitelja iz Zagreba. Svečanost ređenja uveličali su svi bogoslovi biskupije sa školovanja na Teologiji u Rijeci kao dva bogoslova iz Zadarske nadbiskupije,uzveličala je i primadona HNK-a Dijana Hilje iz Zagreba s pjesmom Panis Angelicus, geslo đakona Ivice Tolle je: "U tebe se Gospodine uzdam".

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se