Blagdan je rođenja Gospodinovog

Objavljeno   

Blagdan je rođenja Gospodinovog

Blagdan je rođenja Gospodinovog. 

Mise polnoćke slavljene su 20,00 sati u crkvi sv. Mateja u Širokoj Kuli i u 22,00 sata u župi sv. Josipa u Ličkom Osiku.

U Širokoj Kuli vlč. Stanku Smiljaniću u koncelebraciji pridružio se vlč. Zlatko Sušić.

Misa na dan Božića slavljena je u crkvi sv. Josipa u Ličkom osiku u 11,00 sati i predvodio ju je vlč. Stanko u suslavlju župnika.

Svima neka je blagoslovljen ovaj dan i Isusovo porođenje! Proživite ga svi u zajedništvu obitelji i radosti.

Poštovani i dragi župljani župâ Lički Osik i Široka Kula!

Dočekali smo još jedan Božić za koji smo se pripremali svojim vjerničkim nagnućem i pobožnostima, adventskim iščekivanjem, zornicama i djelima ljubavi, osobnim očišćenjem i pripremanjem svojega životnog prostora za susret s Kristom, s bližnjima, posebice s brojnim čestitarima. Ona Božja ljubav, koja nam se očitovala u jaslicama, prikazana je na ljudski način, kako bismo ju mogli prihvatiti i nasljedovati. Bog je došao na svijet kao maleno dijete, rođeno od Marije Djevice. Zato je Božić svetkovina lijepih osjećaja i dirljivih susreta. To je svetkovina nade, sigurnosti da je naš život dragocjen pred Bogom – usprkos svim našim nedostatnostima i pogrješkama, usprkos svim našim dosadama i banalnostima, usprkos svim bolestima i patnjama. Ta nada kaže nam da smrt nema posljednju riječ - i da ništa nije izgubljeno od onoga što nam je važno, za što se trudimo, što obilježava naš životni hod.

Zato i kažemo da je Božić svetkovina mira, onoga mira koji dolazi s neba. Mir imaju oni koji slave Boga, koji grade taj mir bez strasti i napetosti, dijalogom i argumentima. I Isus se rodio u nemirno vrijeme. Njegove jaslice simboliziraju mjesto mira. Preporučujem sebi i svima vama, dragi župljani, da i mi u ruke uzmemo nebeski dar - Dijete Isusa - kako bismo ga unijeli u naše „male svjetove“: u brak i obitelji, u društvenu i vjerničku zajednicu.

Godina, koja je za nama, bila je izazovna za mnoge od nas, kako na osobnom, tako i na poslovnom planu. Mnogi su nas ostavili ove godine i prešli u drugi, bolji svijet, jedni privremeno, „trbuhom za kruhom“, drugi do ponovnoga susreta, kad ćemo im se i mi pridružiti u vječnosti.

Godina, koja je pred nama, otvorit će nam nove mogućnosti susreta s Bogom i bratom čovjekom, a i čovjeka s čovjekom, ali i s nečovjekom. Izazovna vremena uvijek upućuju na trajne vrijednosti i uče nas da snijeg ne pada samo zato da prekrije brijeg, već i zato da svatko za sobom ostavi svoj trag. Uvjeren sam da će naši tragovi biti svijetli i da će u tami ovoga svijeta biti putokaz onima koji stupaju na stazu života iza nas, da će, slijedeći naše tragove, dospjeti u blaženu vječnost.

Poštovani župljani, želim vam čestit Božić i sretnu novu 2022. godinu.

Vaš župnik, preč. Luka Blažević!

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se