Prvi dan trodnevnice sv. Josipu

Objavljeno   

Prvi dan trodnevnice sv. Josipu

U srijedu 16. ožujka 2022. započeli smo s bližom duhovnom pripremom ili trodnevnicom za proslavu našeg župnog patrona sv. Josipa.

Prvi dan trodnevnice u 17,00 sati počela je molitva krunice sv. Josipa, a u 17,30 sati svetu misu je predvodio domaći župnik preč. Luka Blažević.

U svojem obračanju vjernicima na početku mise preč. Luka rekao je da postoje mnogi sveci koji su živjeli kroz povijest Crkve, ali je samo jedan živio u Svetoj obitelji, a to je sv. Josip. Živio je u nazaretskoj obitelji kao Isusov hranitelj i njegov poočim. Na taj način možemo moliti sv. Josipa za naše očeve jer u subotu je također Svjetski dan očeva, ali i za naše obitelj da im sv. Josip bude zaštitnik.

U svojoj propovijedi župnik je naglasio kako se nalazimo skoro na polovici Korizme. Kao što se motika sjaji dok se njome radi tj. kopa tako je i sa našom dušom kada radimo na njoj. Ako motika stoji, ona će zahrđati. Tako i duša. Bez sakramenata i ona zahrđa.

Na kraju svete mise župnik je predmolio molitvu za mir u svijetu i prestanak rata u Ukrajini te zahvalio vjernicima na dolasku u lijepom broju.

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se