Treći dan trodnevnice sv. Josipu

Objavljeno   

Treći dan trodnevnice sv. Josipu

Treći dan priprave za naš župni blagdan 18. ožujka sastojao se od pobožnosti križnog puta i svete mise koju je predvodio generalni vikar biskupije, predstojnik Katehetskog ureda te gospićki župnik i dekan mons. Marinko Miličević u suslavlju župnika preč. Luke Blaževića.

Prvo čitanje i psalam pročitala je Lidija Njari, a molitvu vjernika Milica Jerković. 

Mons. Marinko je u svojoj propovijedi govorio o prodaji Josipa u Egipat. Naš biblijski pripovjedač događaje u Jakovljevoj obitelji počinje promatrati od činjenice da je Jakov najviše volio Josipa jer je bio dijete njegove starosti. Budi se reakcija Josipove braće koja ga se, zbog ljubomore, žele riješiti. To su doista i učinili, a ocu ispričali laž da ga umire. Bog je jednostavno htio da se to dogodi jer na taj način je kasnije spasio svoju obitelj od gladi i pozvao ih da žive u Egiptu. Ovdje vidimo koji je preduvjet uspostavljanja mira: ne samo da žrtva bude spremna oprostiti – Josip je to htio cijelo vrijeme – nego da i počinitelji zločina uvide grešku i počnu živjeti ispravno, njegovati prave vrijednosti. Na taj način napravljen je preduvjet za obečani narod Izrael.

Na kraju svete mise župnik se zahvalio predvoditelju misnog slavlja kao i vjernicima koji su sudjelovali na ovoj trodnevnoj pripremi.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se