Veliki četvrtak

Objavljeno   

Veliki četvrtak

Misa Večere Gospodnje slavila se u 18 sati. Svetu misu sa propovijedi održao je župnik preč. Luka Blažević.

Ove godine smo pod svetom misom ponovno imali obred pranja nogu jer nam je prijašnjih godina bilo zabranjeno zbog epidemioloških mjera.

Uskrs nam je sve bliže. Prije Uskrsa, ulazimo i živimo u Velikom tjednu. To je Isusov i naš tjedan. A misa na Veliki četvrtak, posebno je svečana i potresna.

To je Isusova Posljednja večera, oproštajna večera i oporuka ljudskom rodu. To je godišnjica Isusove prve mise, Isusove Posljednje večere sa svojim učenicima. I sam Isus ističe da je svom dušom čeznuo ovu Pashu blagovati sa svojim učenicima.

Svi smo pozvani služiti jedni drugima. Možemo se prisjetiti koncetracijskih logora i slika ljudi koji su stajali iza ograde. To je slika čovjeka na kojem se vidi samo kost i koža. Isto je tako i s našom dušom. Ako ju ne hranimo Kristovim tijelom, ona je isto koštata i propada.

Budimo zato vjerni nasljedovatelji Kristovi i dopustimo mu da taj dar koji nam je dao na Posljednjoj večeri primamo što češće.

 

Foto: Tomislav Ratković

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se