Sakrament potvrde je primilo četrnaestero krizmanika

Objavljeno   

Sakrament potvrde je primilo četrnaestero krizmanika

U nedjelju 1.svibnja na svetoj misi u 11 sati četrnaestero krizmanika je primilo darove Duhe Svetoga u sakramentu potvrde. Sveto euharistijsko slavlje kao biskupov izaslanik predvodio je generalni vikar biskupije mons. Marinko Miličević u suslavlju s župnikom preč. Lukom Blaževićem.

Na početku misnog slavlja župnik preč. Luka Blažević pozdravio je predslavitelja i krizmatelja mons. Marinka, a u znak dobrodošlice cvijeće su predale Nina Fadljević i Anamarija Pavletić.

Prvo čitanje na svetoj misi čitala je u ime roditelja gđa. Željka Butković. Psalam je otpjevao zbor, a drugo čitanje čitao je krizmanik Ivan Čačić. Molitvu vjernika čitala je Marta Butković i Lorena Prpić, a zahvalu na kraju misnog slavlja pročitali su Luka Vojnić i Lucija Borčić.

Mons. Marinko je u svojoj propovijedi ohrabrio krizmanike kako ne bi odustali sada od života sa Crkvom, sada kada su primili darove Duha Svetoga i postali kršćanski punoljetni. Crkva je otvorena za svakoga, a prijatelj Isus svakoga čeka. Ne smijemo se bojati i sakramenta sv. ispovijedi jer nikada nije svećenik otjerao nekoga iz ispovijedaonice. Kod nas je kršćanstvo dozvoljeno, a ne živimo ga baš dok u nekim zemljama nije. Ljudi se skrivaju po podrumima te slušaju Božju riječ u skrovitosti. Neka ovaj sakrament ne bude zbogom sa crkvom nego nova prekretnica u našim životima.

Sakrament potvrde primili su: 

Tina Amić
Lucija Borčić
Marta Butković
Ivan Čačić
Kristijan Jerbić
Lorena Prpić
Luka Vojnić
Nina Fadljević
Damir Ivanišević
Ivan Jelinić
Anamarija Pavletić
Iva Ribić
Gabriel Vuković
Matej Žagrović

 

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se