Proslava Tijelova u našoj župi

Objavljeno   

Proslava Tijelova u našoj župi

Na svetkovinu Tijelova 16. lipnja u župi sv. Josipa svečano koncelebrirano misno slavlje u 11 sati predvodio je vojni kapelan iz Karlovca vlč. Ivan Blaževac u suslavlju župnika i začasnog kanonika te ravnatelja Caritasa Gospićko-senjske biskupije preč. Luke Blaževića i don Ive Borića.

Slavlje svete mise i procesije uzveličala je klapa "sv. Mihovila" iz PU Splitsko-dalmatinske, a iza završnog blagoslova priređen je kratki koncert duhovno-domoljubne tematike. Nazočni vjernici su bili oduševljeni ovim događajem i dragim gostima. Hvala im na tome!

Vlč. Blaževac je u svojoj propovijedi vjernicima približio današnji blagdan. Uz blagdan su vezane procesije kojima se vjera javno svjedoči. Ona, naime, treba svoje očitovanje u javnom životu – kako bi bila prepoznata kao autentična u privatnom životu. Možemo promatrati euharistiju i cijelog Boga u komadiću kruha. To je veliko otajstvo. Ako čitav krajolik stane u naše oko, zašto ne bi čitav Bog stao u jednu Hostiju? Pa i to da je u tisućama Hostija istovremeno, razumljivo je je utoliko što je i naš lik isti u tisuću komadića zrcala. Isus je htio ostati uz nas po prilikama hrane i pića, a to nije slučajno, jer bez hrane nam nema života. Isus koji je stvoren na priliku Božju i čovječju trebao je zemaljsku hranu za svoj rast, ali i hranu svog nebeskog Oca. Od njega najprije apostoli pa i svi mi u prilikama kruha i vina počinjemo dobivati živi kruh i nebesku hranu koja nas priključuje na život s Bogom – zaključio je vlč. Blaževac u svojoj propovijedi.

Na kraju svete mise se svima obratio domaći župnik preč. Luka Blažević i zahvalio svim sudionicima ovog slavlja na dolasku i na duhovnoj i glazbenoj okrijepi.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se