Proslava godišnjica braka

Objavljeno   

Proslava godišnjica braka

U nedjelju 26. lipnja na 13. nedjelju kroz godinu u našoj župi je bilo posebno svečano. Na svetoj misi u 11 sati koju je predvodio župnik preč. Luka Blažević okupili su se bračni parovi koji ove godine slave neku od godišnjice braka. Tako je bilo i parova koji ove godine slave 5 godina braka, ali i onih starijih koji slave 50. Svi su zajedno zahvalili Gospodinu na bračnom životu kao i na daru djece i obitelji.

Na kraju svete mise župnik je prozivao parove te svima na poklon dao papin blagoslov za ove godišnjice te je napravljena zajednička fotografija. Nakon misnog slavlja druženje se nastavilo u našem Pastoralnom centru.

Neka dragi Bog svečarima podari još puno godina u bračnom i obiteljskom zajedništvu!

Prvo čitanje na svetoj misi pročitala je Katarina Jurković, a psalam je otpjevao zbor. Drugo čitanje čitala je Lidija Njari dok su molitvu vjernika čitali naši ministranti.

Riječi Isusove o nasljedovanju zvuče tvrdo i neprijazno. One ne laskaju našim ušima. Isus ne očekuje od onih koji žele biti njegovi učenici ništa drugo nego to, što on sam živi. Nasljedovanje Isusa ne može se usporediti sa članstvom u nekoj udruzi ili u nekoj stranci. Tko nasljeduje Isusa, veže se na osobu, a ne na bilo kakav program ili na nazor o svijetu i životu. Nasljedstvo je življeni odnos. U odnos se ne ulazi s pola srca. Odnos i prijateljstvo uspijevaju samo, ako se potpuno prepustim drugome, ako mu vjerujem i kao cjelovita osoba susrećem drugoga. Gubitak obitelji, domovine, posjeda i sigurnosti, o kojima Isus govori u današnjem evanđelju, za progonjene kršćane naših dana su gorka realnost. Riječi Isusove nisu upravljene negativno protiv stana, protiv pijeteta, protiv ljudskih odnosa. One govore pozitivno o onome, što je Isusu bilo važno: Očev nalog. On je htio objelodaniti ljudima Božje približavanje. Na početku evanđelja slušali smo: “Kad su se navršili dani da bude uznesen, krenu Isus sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu.” Isusov se put približava cilju. Napetost raste. Isusov nalog dobiva sve jasniji oblik. Sve jasnije istupa. Radi se o jednom i jedinom tako važnom: Bog želi uspjeti protiv svih sila koje stoje na putu protiv života. Što je započelo djelovanjem Isusovim, treba zaključiti u Jeruzalemu i to će biti vrhunac.

Fotogalerija

Mrežna stranica www.zupa-svjosip-losik.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Korištenjem ove web stranicu bez promjene početnih postavki slažete se s našim postavkama kolačića.

Slažem se